Всеизвестно е, че позицията на покер масата е основен фактор при изграждане на стратегията за конкретната ръка. Задължително е всеки, който иска да е добър покер играч да се съобразява с позицията си и да я използва подобаващо. Това налага изучаването на позициите на големия и малки блинд. Често се попада в ситуация, в която в ръката остават само големия и малкия блинд и това е момента, в който вие трябва да сте добре подготвени за напиращата битка. Като цяло плащането преди флопа се смята за слабост, освен ако не познавате изцяло съперниците си и сте сигурни, че сте разгадали техните покер игри. Има много възможни сценарии и развитие на ситуацията – ето някой от тях. Нека първо застанем на големия блинд и срещу нас малкия блинд плаща, за да остане в ръката. Има няколко възможности, той или иска да прикрие силните си карти или просто има не толкова силни карти и желае да остане в покер ръката. Приемаме втория вариант. Няма много голямо значение какви карти държим в ръката си, защото вече знаем, че малкия блинд с слаб и стратегията ни се отнася до това. В конкретния случай рейз в размер на пет големи блинда е добър знак за това, че оставаме да се борим. В някой ситуации, ако разполагаме с повече покер чипове може и по-голям залог. Идеята е да се натисне съперника и да го поставим под напрежение. Вероятността той да блъфира е минимална поради големия залог.  Ако малкия блинд се откаже, добре постигаме целта си, ако обаче плати то това което имаме е голям пот преди флопа, който ние сме създали с това залагане. Това означава, че той ще гони проекто-ръце, което е нашата цел. Стратегията след флопа е сравнително елементарна, ако той има пас ние продължаваме да залагаме, ако обаче той рейзне пръв ще обърнем внимание на картите на борда. При рейз от негова страна нещата стават малко по-сложни. Много е важно в тази ситуация какъв вид покер играч е малкия блинд. Ако е стегнат играч просто трябва да преразгледаме позицията си и математически да сметнем какви са нашите възможности, ако обаче е маниак, то продължаваме натам, като ако той не се откаже това е в наша полза. Общите карти на борда са важни, защото не може да продължаваме да залагаме, ако не държим нищо силно или нямаме силна проекто ръка. В някой случаи няма нищо лошо в това да хвърлим картите, в зависимост от това какво е излязло долу. Важно с също подобни разигравания да не влияят лошо на имиджа ви на покер масата и само ако сте сигурни, че може да го надиграете се включвайте в битките на блиндовете. В дългосрочен план те са вариант да печелите по нещо, докато чакате да ви дойде топ покер ръка. Дори ако развалите вашия имидж и по този начин карате съперниците да ви плащат, то може за в бъдеще да го използвате ако имате нужда от натрупване на залога, при положение, че държите силна ръка.

Следете действията на съперниците и реагирайте според ситуацията. При покер игри с ниски и средни лимити почти винаги стойността на залога говори за силата на тяхната ръка. По сложното е когато те залагат приблизително еднакви суми в различни ситуации, тогава трябва да сте внимателни. Важна е и вашата позиция и това как изглеждате в техните очи. Ако са ви дефинирали като блъфиращ, те ще плащат често срещу вас и ще е трудно да блъфирате, ако пък сте си изградили славата на стегнат, трудно ще е да натрупате голяма сума в пота и често ще ги отказвате. Важното е че силата на големия блинд трябва да се използва и така ще натрупате авторитет, поради това че повечето покер играчи се опитват да избегнат излишното напрежение. “Войната на блиндовете” не е толкова сложна и с течение на времето ще натрупате опит, който ще бъде полезен в бъдеще. Все пак позицията на големия блинд в дългосрочен аспект е не много доходоносна, въпреки че сте последни и имате преимущество да се включите преди флопа, е необходимо да платите голям блинд.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.


Make a comment

Name (задължително)

Email (задължително)

Интернет страница

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.

  • Poker links

    Fussball Live Wetten (www.livefussballwetten.net)
  • Slot machine

  •