Знаете ли кое е общото между всички, които играят Тексас Холдем, били те покер професионалисти играещи, за да живеят по-добър живот и изхранващи се от това или аматьори, които живеят, за да играят и цъкат покер игри само за забавление и убиване на времето? Всички те имат поне една обща мечта. Тази мечта се нарича покет Аса.

Колкото и да искат да им се паднат, когато това се случи неопитните играчи правят някои грешки при разиграването, когато държат най-силните възможни карти в ръцете си. Първата мисъл, която минава през главата ти при такава ситуация в Ноу Лимит покер игра е да влезнеш All In. Дали обаче това е правилната стратегия да извлечете максимума от създалите се обстоятелства. По-скоро НЕ, защото трябва да се опитате да създадете огромен пот, след което най-вероятно да го прибавите към стака си. Ако погледнем по-задълбочено това положение и вие сте в ранна позиция и рейзнете, тези които платят, би трябвало да държат висок цветен чифт или А-К, или А-Q. Цветния чифт изглежда по възможен, поради факта, че вие вече държите две Аса в ръката си. Ако пък съперникът ви е с голям стак вероятно той е маниак  и вие лесно ще се справите с него в тази покер игра. Средната и късната позиция са задължително ри-рейз позиции. Тук идва момента, в който вие трябва да притиснете останалите, ако не го направите навреме вие им давате възможност да изпълнят покер ръката си и да ви победят с по-слаби от вашите карти.

В Лимит покер игрите ситуацията е малко по-различна, защото там нямате такава възможност да браните ръката си и е по-вероятно да загубите такава ръка.

Жалкото, е че наистина повечето играчи влизат All In пред флопа и това отказва останалите, т.е. губи се възможност за по-голяма печалба. Дори професионалистите в покер игри признават, че понякога им е трудно да решат как точно да действат в такава ситуация. Наричаните още American Airlines или просто The Nuts статистически се падат само веднъж на 220 ръце. Добре знаем, че понякога това става по-често, понякога става по-рядко (особено в лоши покер серии), и дори когато се паднат няма гаранция за печалба, но вие сте длъжни да се хвърлите с цялата страст, на която сте способни и едновременно с това да сте готови да бъдете затрупани, ако кулите ви рухнат. Четете съперниците си, наблюдавайте ги, бъдете уверени и ако се наложи се пригответе да съборите сами вашите кули. Ако в трилогията на Питър Джаксън “Властелинът на пръстените: Двете кули” символизират злото и събират жестоко тъмните сили, то във вашия покер свят те са стълбовете, на които може да поставите надмощието си над останалите, точно в такива моменти, когато всеки се хвърли срещу вас.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.


Make a comment

Name (задължително)

Email (задължително)

Интернет страница

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.

  • Poker links

    Fussball Live Wetten (www.livefussballwetten.net)
  • Slot machine

  •