Легендата започва в Лонгфорт, Тексас. Там през 1933г. се ражда Дойл Брансън. Той има брат и сестра, с които израстват типично по американски. Майка им е домакиня и се грижи за възпитанието на децата, а баща им се грижи за издръжката на семейството. Атлетичния Дойл показва спортни заложби като в гимназията, печели отличие за най-добър бегач на една миля в Тексас. Занимава се с баскетбол и е една от най-големите млади надежди в Америка. Лятото докато не учи заработва във фабрика за гипс. Там той претърпява инцидент като контузва силно единият си крак, след което става ясно, че със спортната му кариера е приключено. Някъде там той открива силата си в покер игри и разбира, че може да бъде доста доходоносно. След приключване на колежа той започва работа като търговец на съоръжения за промишлеността, но разбира, че тази работа не е за него и е доста по-забавно за се занимава с покер игри. Играе няколко години в северната част на Форт Уърт, Тексас, заедно със своя приятел Дуейн Хамилтън. Особено добри били резултатите им в игри без лимити. Поради безжалостната атмосфера в покрайнините на града се премества да играе е централната част. Там се запознава и сприятелява с Браян Робрътс. Без бавене двамата започват да пътуват из цял Тексас в търсене на по удобни игри. Робъртс и Дойл нощем печелят при игри на покер, а денем обсъждат тактики и стратегии относно играта. Някъде по това време се запознават с Томъс Престън, който се оказва по-добър играч от тях и тримата много се сближават. Престън е очарован от тяхната коректност. Играят покер с обща сметка, а в търсене на по-добри игри обикалят съседните щати заедно, като дори организират спортни залози, в богатите на нефт и добитък територии. През 1961г. правителството забранява обмяната на спортна информация между отделните щати, което прекъсва букмейкърските им дейности. Робъртс дори излежава една година затвор заради неспазване на този закон.

През 1962г. Дойл среща бъдещата си съпруга Луиза в Сан Анджело, Тексас. През следващите около 10г. той прекарва времето основно с Лас Вегас и Форт Уърт разбира се играейки покер. Желанието му да е да се отдаде изцяло на покер игри и през 1973г. той се мести със семейството си – естествено във Вегас. Печели шампионата по Тексас Холдем в седмото издание на WSOP. През 1978г. издава “библията на покера”, книгата “Супер система”, в която той не само изказва своите виждания за покер играта, но и предоставя тази възможност на други изявени величия по това време, като Чип Рийз, Майк Кероу, Дейвид Склански и др. Постепенно стеснява участието си на повечето покер турнири, но участва в различни покер фестивали. В последствие издава “Супер система 2”, която също е бестселър. През 1998г. на 65 се завръща в няколко от турнирите на WSOP с много добри резултати. Обичайно участва в големите покер игри на казино “Беладжио” в Вегас. През 2003г. печели деветата си WSOP гривна, последвана от още една по-късно.

Според мнения на повечето от колегите си Дойл е най-всестранно развитият покер играч.

Tags: , ,

Comments are closed.


Make a comment

Name (задължително)

Email (задължително)

Интернет страница

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.

  • Poker links

    Fussball Live Wetten (www.livefussballwetten.net)
  • Slot machine

  •