Покер това е игра, при която се използва цялото тесте, т.е. 52 карти. Участващите могат да бъдат от 2 до 10 на една маса или само един човек, ако играе срещу машина в покер зала.

Покер е игра, при която има силно изявен хазартен елемент. Точно поради това има полемика дали покерът е спорт, комар или просто забавление. Има много видове покер игри. Обикновено хората свързват тази игра с Дивия Запад и събитията около баровете /така наречените Салони/ и ако тогава тя се е практикувала от  прашните каубоите и е била повече за забавление, то сегашните най-добри покер играчи са милионери със статута на звезди.  Истината е, че корените на тази игра са много преди това време. Знае се, че още в Древна Персия се е играло нещо сходно като покер. По-късно през XVI. Век в Германия и Франция са популярни игрите Pochen и Poque, за които се предполага, че са родоначалници на днешните покер игри. С течение на времето играта се пренася в новия свят, където е най-популярна сред пътуващите по река Мисисипи, а след това и в западната част на Америка за което силно спомага и златната треска. Някъде по това време се появява английския вариант с 52 карти който е най-близък до това, което днес се познава като покер. Настоящите разновидности на тази игра /а те са много/ изпъкват напред и добиват повече популярност от другите игри с карти за залагане, някъде през 70-те години на миналия век. По това време се организират Световните Покер Серии и вече има турнирни варианти по покер игри.

Интересното при играта на покер е, че понякога, доста често дори печели не този, който има по-силни карти, а този който умее да контролира емоциите си, да владее ситуацията и да манипулира съперниците си. Друга важна особеност при приложение на покер техниките е, че може да се практикува от всякакви възрасти и уменията на играчите зависят само от техните способности. Доказателство за това е, че името на Дойл Брансън присъства в наградните фондове от втората половина на 70-те, та чак до наши дни. Може би точно силно индивидуалният елемент, при който не е нужно да държиш по-добро в ръката си от това, което има съперникът ти, за да го победиш, спомага за популяризирането на днешните покер игри в целия свят.

Развитието на IT технологиите допринася много за навлизането на играта в домовете на всички, които искат да практикуват покер, за забавление, за усъвършенстване или за правене на пари. Сега света е безвъзвратно завладян от любимите ни покер игри. Ние като едни свидетели на бързо развиващите технологии и глобализация на модерния свят имаме удоволствието да си стоим в къщи, на работа или където и да е пред компютъра и да се забавляваме, абсолютно безплатно, дори на няколко маси едновременно. Не е нужно да сядаме в задимени покер зали, пълни с подозрителни лица или шикозни казина, за да изпитаме адреналина от това да заложим ALL IN. MAKE FUN.

Tags: ,

Comments are closed.


Make a comment

Name (задължително)

Email (задължително)

Интернет страница

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.

  • Poker links

    Fussball Live Wetten (www.livefussballwetten.net)
  • Slot machine

  •