Покер и късмет за някой хора са синоними. За повечето, които не практикуват покер няма съмнение, че късмета е най-важната основна част от играта. За практикуващите обаче нещата стоят по друг, по-различен начин. В игрите на късмета различните тактики и стратегии нямат толкова голямo значение за крайния резултат. Без съмнение шансът и докосването от покер боговете са фактор, но средствата за постигане на успеха са други. Известни са доста случаи, когато дори и най-големите се оправдават с липсата на късмет и малшанс.

Правени са доста изследвания на тема покер, ето и едно от тях. В проведеното изследване участват две групи студенти, и двете със слаби познания в играта покер. Двете групи са поставени при еднакви условия и контрол. Направени са определен брой разигравания межди тях, като резултатът в проценти бил приблизително еднакъв. След това с едната група е започнато обучение относно основните стъпки в покера, включващо: стартови ръце, разчитане действията на съперниците, стратегия за игра на по-малко на брой ръце и т.н. Проведено е отново покер разиграване на известен брой ръце между двете групи. Резултатът, който е постигнат показва превес в полза на обучаемата група. Направено е ново напътствие, при което този път са заучени различни стратегии за игра на префлоп, флоп, търн и ривър. Отново двете групи са изправени едни срещу други в доста по-голям брой ръце и резултатите са още по-красноречиви. Групата която е обучавана, освен че имала явно превъзходство в печеленето на игрите е участвала и в по-малък брой разигравания. Сметнато процентно те имали сравнително малко загубени ръце.

Казаното до тук води след себе си следното заключение. В дългосрочен мащаб уменията са по-важни. Късметът, е фактор когато играеш покер, но не водещ. Макар и доста статичен покерът е спорт, в който за да побеждаваш трябва да си в добра кондиция и възможност за силна концентрация в голяма част от времето. Ако си добър и ползваш печелившите стратегии, късметът може да ти бъде от полза или вреда, но ако срещу себе си имаш играч, който разчита основно на късмета, то със сигурност си доминант. Уменията и стремежа за постигане на все по-добри резултати придават състезателния характер на играта. Покер индустрията лансира печелившите, както във всеки друг спорт, точно с идеята за трениране и подобряване на резултатите, което всъщност значи подобряване на уменията. Да дочакаш печелившите карти с търпение, всъщност може да се сметне за умение.

И все пак, за да печелим имаме нужда и от малко късмет…

Tags: ,

Comments are closed.


Make a comment

Name (задължително)

Email (задължително)

Интернет страница

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.

  • Poker links

    Fussball Live Wetten (www.livefussballwetten.net)
  • Slot machine

  •