Това е мотото на повечето професионални дългогодишни играчи на покер. Нали не вярвате, че най-добрите карти се падат все на едни и същи играчи. Как тогава обичайните заподозрени са все едни и същи. С много практикуване на покер игри, с всеотдайност и намеса на съдбата може и вие да станете добър. Всеки, който играе покер, за да направи пари, сам може да прецени колко му струва, какви усилия и време влага в това. Ние сме на мнение, че ако се опитва и се прави с постоянство, рано или късно резултати ще дойдат, пък били те и минимални. Интерактивните възможностти за практикуване на покер игри навсякъде и по всяко време е като море… дори океан, в който всеки може да  се пробва. Важно е да се знае, че винаги има по-голяма риба, както и че малките рибки са болшинството. Трудното е това да успееш да намериш твоето място и да се ориентираш според възможностите си.

Основните възможности са да имаш добри математически познания (добри, а не отлични), да умееш да разчиташ съперниците и дисциплина. Докато първите две ценни качества се придобиват с опита и времето, то дисциплината трябва да се самоналожи, ако човек има желание да стане успешен покер играч.

Друг важен елемент, ако сте решили да играете покер е самочувствието. В процеса на игра, ще разберете, че има покер правила, че трябва да има баланс. Само балансиран подход за превъзходство или малоценност към играта е правилният път към успеха.

Бумът на играта покер в днешно време се дължи до голяма степен на възможностите да се печелят сериозни суми. Може би изглежда лесно по телевизията или на филмите, но зад всеки истински добър играч стои верига от събития и маса вложено време, за да се учи покер подобаващо. Някой имат талант, други имат мотивация, трети подхождат аналитично и са последователни и точно това са най-успешните играчи (става дума да продължителен период от време). Ако сте много талантлив, вероятно вече сте го разбрали. Вложеното време ще се отблагодари, но то е строго индивидуално за всеки. Първо трябва да се прецени дали ще се играе покер за печалби или просто за забавление. Ако вие смятате, че за 7 месеца, ще можете да надиграете майсторите в тази игра вероятно бъркате и няма да стигнете до никъде, но ако смятате да се учите от тях ще дойде момент, в който ще сте в състояное да изненадате дори себе си. Играта на покер е като любов. Ако вложите достатъчно от себе си, то сигурно ще сте удоволетворени за в бъдеще, ако ли не, не може да очаквате  нещо специално. Дори и да вложите всичко от себе пак няма гаранция, че ще се получи, все пак трябва да се отчете и елемента на късмета. Но щом четете това Вие сте взели вашето решение по-рано.

Накратко: за да станеш добър в покер игрите, за да печелиш пари, а не просто да се забавляваш трябва да си търпелив, отдаден и дисциплиниран, ако ли не, се заемете с нещо друго или просто играйте за удоволствие.

Всеки добър покер играч се развива и трупа опит непрестанно. Дори големите майстори на покер признават, че придобиват опит във всеки един момент, в който са на масата и срещу тях стои достоен съперник. Също така важна е разликата между игра лице в лице на маса, в някое казино, когато срещу теб са изправени истински хора жадни да оберат и последните ти пари, и покер игри в интернет пространството. Втората ситуация е силно за предпочитане за начинаещи и слабо напреднали играчи, тъй като никой не вижда дали си напрегнат и вглъбен, няма как да се получи неловка ситуация от треперещите ръце преместващи чипове и изцъкления поглед е скрит и наблюдава монитора без никой да има възможност да го види. Единствения важен анонс, който подавате на съперниците е това с каква скорост играете и колко често плащате и рейзвате. Тук идва много важния психологически момент в покер игрите. Не е нужно да сте дипломиран психолог, за да се научите да четете съперниците си (важно е също да се знае, че покер майсторите реагират по различен начин в едни и същи или близки ситуационни позиции с цел заблуда). Това е познание, което се трупа с времето и е част от опита, който се събира в процеса на покер играта практически. Запомнете, че изучаването на останалите играчи на покер масата седнали около Вас, е неделима част от това накрая да останете само Вие с чиповете им. Контролът на емоциите, също е основен елемент, от който зависи как ще изглеждате Вие в техните очи, не е толкова важно какво имате в ръката си, а какво ги карате да си мислят че държите.

Много популярно в покер средите е да се казва, че когато играеш покер, всъщност играеш съперника си, т.е. почти всичко зависи от уменията Ви и много малко от късмета. Трябва също така да сте сигурни, че подавате правилни обявявания, че останалите играчи разбират какво точно искате да им кажете, защото много често срещана грешка при начинаещите е тази да блъфират, когато няма нужда от това и да рейзват или рирейзват при губещи карти. Да накараш другите да си мислят, че държиш добри карти и да блъфираш с това, има смисъл само ако те могат да разберат посланието ти. Трябва да разчете противника си преди той да разчете Вас, само така Вие ще спечелите психологическата игра и ще сте готов да се надигравате с него. Доказателство за това, е че може да спечелите с едни карти срещу даден играч и да загубите със същите срещу друг. Поставете покер игрите над Вас, над емоционалното си състояние в дадения момент и притискайте опонентите си. Всеки има слабости, направете така, че вашите слабости да бъдат скрити, да изглежат като страст и спечелете надмощие в психологическата война преди те да са го направили срещу Вас.

Не мислете за парите като такива, не смятайте каква е сумата, която образува вашия стак (stack), вашите покер чипове, мислете за това като за оръжие, което е във вашите ръце. Не мислете и за чиповете, с които сте се разделили, заложили и участвщи в разиграването на покер игри, те не са ваши до момента, в който не надиграете останалите.

Tags: , , ,

Comments are closed.


Make a comment

Name (задължително)

Email (задължително)

Интернет страница

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.

  • Poker links

    Fussball Live Wetten (www.livefussballwetten.net)
  • Slot machine

  •