Всеки играч на покер рано или късно се сблъсква с такава ситуация. Именно навлизането в лоши серии и преодоляването им разделя силния от слабия играч на покер. В тази игра загубите са много по-често срещано явление от победите. Ако играете въздържано и си мислите, че това е начин да избегнете загуба, обикновено само ще имате възможност да наблюдавате как се смалява вашия стак, ако пък играете агресивно ще се натрупат необосновани загуби, а ако играете само силните си ръце тогава вероятно пък ще има някои с по-добри умения, който ще ви обира. Така леко полека става завъртане в една доста неприятна спирала, в която ще виждате как на съперника получава точно тази карта от която има нужда и побеждава. Точно в такива моменти вярата ви в покер боговете ще бъде поставена на тест. Обикновената реакция в такава ситуация е да започнете да пръскате чиповете си безразсъдно и против всякакви правила, към които сте се стремили и изграждали маса време.

Най-правилната реакция в серия от загуби е тя просто да бъде прекъсната. Винаги е по-добре да станете от масата с малка и незначителна печалба, отколкото без никаква. Оставане на масата (когато се намирате в лоша серия) с цел възвръщане на загубите е грешен ход. Не се съмнявайте, че в борбата между ангелчето застанало над едното рамо дърпащо ви за ухото да станете и дяволчето над другото рамо шепнещо ви да останете, ще победи едното от двете, което вие пожелаете. Подхождането с негативизъм, поражда негативизъм. Борбата в отчаяни условия е обречена на провал. Дори Фройд би казал, че провалът сам го предизвиквате. Стъпките от всички следващи загубени ръце могат да прераснат в голяма загуба.

Може пък малко почивка, разтоварване с разходки и ходене на кино да е полза. Спортуването също е препоръчвано от покер психолозите. Направлението е  такова, че при спорт отделяме токсините и вредните вещества, а поемането на големи количества вода хидратира тялото. Освен това спортът фундаментално е силно препоръчван за справяне със стресови ситуации. Идеята е такава, че поставено в различна посока тялото започва да работи по различен начин. Мозъка разтоварва насъбралия се негативизъм и намира нови схеми за движение в позитивна посока. Нервната система се уравновесява и носи  усещането, че всичко започва отначало и върви по-гладко. Моментът, в който сте готови за обратна битка на покер масата ще дойде сам и задължително ще го почувствате. Ако обаче не сте любители на спорта има други варианти в такива ситуации. Може да се включите в няколко фрййрола или просто да преминете на по-ниски и безопасни нива с единствената цел да изчакате да отмине лошия късмет. Дори в един момент може да осъзнаете, че проблемът с лошата серия всъщност е дълбоко в самите вас и докато не се справите с него няма да се справите и с лошия късмет.

Преди да се научите да печелите, трябва да се научите да губите.

Tags:

Comments are closed.


Make a comment

Name (задължително)

Email (задължително)

Интернет страница

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.

  • Poker links

    Fussball Live Wetten (www.livefussballwetten.net)
  • Slot machine

  •