Концентрацията е основен елемент от играта ако си решил да бъдеш добър покер играч. Концентрацията обаче има един основен фактор, който я прави променлива. Не може или поне е много трудно да останете в пик прекалено дълго време, т.е. рано или късно трябва да дадете на мозъка си време да се разтовари и да си почине от масираната атака от математически смятания и психически двубои. Играта покер е изключително времеемка дейност. Съсредоточаването на силата в определени моменти и разпределението на концентрацията във важните мигове трябва да е част от стратегията на всеки успешен покер играч.

Ако сте професионалист, който разполага с времето си е едно, ако обаче сте нов в дълбоката вода и работите по осем часа нормирано работно време то тогава трябва да имате стратегия за разпределение на времето. За всички които са се отдали на идеята за милионите от Вегас стои въпроса: как да се справят да играят дълго време без това да се отразява на личният им живот. Получава така, че в един момент времето за играене на покер определя оставащото време за семейството, за почивка и за хобита (само пълноценен човек, които се развива равномерно може да очаква успех на масата). За щастие в наше време има опция за игра в интернет, което дава възможност за игра на няколко маси едновременно. Това пести време от пътувания и чисто технологично количеството време за определен брой разигравания е по-малко. Друг важен голям плюс е този, че когато играем покер онлайн ние можем да започнем играта когато ни е удобно, като се съобразяваме нашето разпределение на времето. Социалния живот на добрият покер играч е част от неговата стратегия за успех, защото какъв е смисъла да играеш безцелно, като влагаш цялото си време само в покер (пък бил той и печеливш) ако няма с кой да споделиш, да празнуваш и да анализираш  добрите игри. Големите в тази игра споделят, че трупат своите успехи най-вече когато са балансирани откъм емоции и щастливи извън покера. Това води следното заключение: нужен е строг контрол на времето отделяно за игра на покер и правилен подход към хората които са близки, но не разбират играта. По този начин се постига и друг желан ефект. Няма да се получи вманиачаване и отегчение. Няма да сънувате карти и да чувате звукът от подскачащи чипове. Трябва да се постигне баланс в това да се развивате в покера без да страда личният живот. Това е доста трудно, особено ако сте в добра серия и картите ви вървят. Важно е да се знае обаче, че това е моментно във времето и рано или късно ще спре. Трябва да имате гъвкавост да преминавате от едно такова състояние в друго без проблем. Ако все пак да играете покер е висшата ви цел в живота то тогава не ви остава нищо друго освен да се съсредоточите и да вложите всичко от себе, но нека да е равномерно и последователно. Така няма риск да пропуснете стъпките една по една към върха.

Tags: , ,

Comments are closed.


Make a comment

Name (задължително)

Email (задължително)

Интернет страница

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback URL for this post.

  • Poker links

    Fussball Live Wetten (www.livefussballwetten.net)
  • Slot machine

  •